EXPERIMENTVERKSTADENS STYRELSE


XP-styret är Experimentverkstadens styrelse som ansvarar för att administrera föreningens utrustning, upprätthålla goda relationer med Chalmers personal och föreningens vägnar, utbilda medlemmar och ta hand om den dagliga driften.

 

Sebastian ”Klepp” Zamola, Ordförande

Som ordförande är han XPs egna sneskrivare som alltid förbereder alla mötesprotokoll med minst ett extra stavfel. Om man inte hittar honom så är han troligen redan ute till havs med båten. Sebbes två favoriter är autokorrekt och båten.

Läser 3:e året Maskinteknik

Sally ”GW” Ivarsson, Vice ordförande/Kassör

Sally har tagit det naturliga steget från MnollK till XP och har nu fått upp ögonen för verkstadsrelaterade aktiviteter så som tillverkning av sätesdymlingar och gängning i svarven. Med sin alltid lika glada inställning och färgstarka personlighet livar Sally upp XP. Hon hoppas på att kunna fortsätta driva verkstaden på ett sätt som välkomnar alla att lära sig mer om renässansidealet spåntillverkning.

Läser 3:e året Maskinteknik

Erik ”Loreal” Henriksson, Utbildningsansvarig

Vår utbildningsansvarige som kan de mesta om allt och har ett gyllene hår likt ett välkammat lejon! Troligtvis hittar du honom någonstans i verkstaden med någon ny lösning på ett problem, om inte det så sitter han och suktar över någon ny blocketannons på den framtida Jaguaren. När väl detta är gjort så ser han också till att vi får utbildade medlemmar i metall och träverkstaden.

Läser 3:e året Maskinteknik

Ludvig Brodén, Verkmästare

I antika sägner står det om en verkmästare som lärde sig att TIG’a innan han kunde gå, och vars första ord var ”men kuuuuken också”. En tokslut man som får självaste helvetets änglar att skaka i stövlarna.
Allt vi vet säkert är att han kallas för Brodén.

Läser nån oklar master

Karl ”Donje” Janestad, Timmerman

XP:s finsnickrare. Kan hittas i träverkstaden med en fogsvans i högsta hugg eller på en wakeboard, fortfarande med fogsvansen i hand. Han kan enligt sägnen tillverka en skärbräda på två sekunder blankt.

Läser 2:a året Maskinteknik

Joar ”Concordia” Bergström, IT-ansvarig

XPs egna IT-guru med en förmåga att finna balans mellan fräsandet och mail kommunikationen med Chalmers IT-helpdesk. När han inte servar XPs högpresterande kontorsdator, så är det stuk före bruk som gäller då både camber, krom och RGB-led skall introduceras på våra stackars lösnummer. Det är inte bara landgående fordon som ligger i hans väg utan även båtvärlden vänds upp och ned i hans närvaro.

Läser 2:a året på Design och produktutveckling

Alexander ”Måsen” Nordemark, 3D-/Laserman

Måsen håller tryggt sina bevakande vingar över sina 3D skrivare. När han inte är i 3d båset i full färd med att skriva ut en jetmotor till något nytt lösnummer så sitter han troligtvis på lösnumret i orimligt hög hastighet utför Olgas trappor.

Läser 2:a året Maskinteknik

David ”Belzebub” Hanås, Spons-ansvarig

En lagom mysig man i sina bästa dar. Han har en förkärlek för lite äldre Volvos och fluffiga hundar. När han inte åker i i någon av sina goa 240’s till familjen i Stockholm så skriver han sponsmail och skryter om sin nya projektor. Favoritoutfitten är en kombination av Biltemas korv T-shirt, korvbadbyxor, korvkalsonger, korvstrumpor och korvhatt, ett utmärkt val av klädsel som passar alla högtider och ceremonier. Med stor kreativitet i både verkstad och på lösnummers meck så lyckas han alltid med det han vill, även om det inte blir helt rätt.

Läser 3:e året Maskinteknik

Amin ”Lil italy” Othman, PR-ansvarig

Med sitt block och skisspenna samt XP-styrets bästa mustasch är Amin vår alldeles egna estet och PR-ansvariga. Om han inte smider en ny ring i silver, svetsar ihop en gigantisk tärning eller skriver på ett nytt Instagram-inlägg, så flyger han antagligen fram på sin bräda längs Göteborgs gator med en kamera i handen.

Läser 2:a året på maskinteknik

Daniel ”K-Bar” Persson, Komposit-ansvarig

Daniel från stjärnavdelningen! Eller i alla fall från astronomiavdelningen hos fysik. Med erfarenhet av kolfiber från Formula Student så leder vår käre kompositansvarig oss framåt i expansionen till nya superlätta och starka material i kompisitlabbet. Eller ja, det är i alla fall på väg…

Läser någon suspekt rymdmaster