EXPERIMENTVERKSTADENS STYRELSE


XP-styret är Experimentverkstadens styrelse som ansvarar för att administrera föreningens utrustning, upprätthålla goda relationer med Chalmers personal å föreningens vägnar, utbilda medlemmar och ta hand om den dagliga driften.

 

 

Gabriel ”Gnistan” Berg, Ordförande

Hälsningsfras! Det är jag som är Gnistan, eller Gabriel, beroende på hur man stavar. Jag går tredje året på Maskinteknik och är ordförande i XP-styret. Ursprungligen kommer jag från världsmetropolen Råneå i Norrbotten. Förutom att fräsa (stål eller åt medsittande) så är jag även intresserad av fordon och naturen, gärna i Bottenviken.

Som ordförande har man det yttersta ansvaret över styret och förutom det vanliga arbetet med utbildningar planerar man och håller i möten m.m.
Favoritlösnummer? Hjulet

Är det remmen eller? Oftast

Skoter eller Scooter? Skoter

William ”Fogden” Gustavsson, Vice ordförande/Kassör

Hej! William heter jag, men de kallar mig

Fogden

och ibland även Hans. Jag sitter som XPs kassör, och när jag inte sysslar med det brukar jag hänga i gymmet eller glo på nån skärm. Som kassör har jag, tillsammans med ordförande, ansvar för XPs ekonomi. För min del innebär det främst att ställa upp och sköta föreningens budget samt bokföring.

William ”Shaggy” Svensson, Utbildningsansvarig

Hej jag heter William alternativt Shaggy. Jag sitter som utbildningsansvarig i XP och går tredje året på maskin. På fritiden är jag en hel del i verkstan men skruvar även på och kör mycket bil.

Som Utbildningsansvarig har man det främsta ansvaret för utbildningarna. Det kan till exempel innebära att hålla och rätta teoriprov, se till att det finns utbildningsmaterial och att fixa uppkörningsledare.

Alfred ”Buffa” Wäpling, Verkmästare

Guda govänner!
Alfred ”Buffa” Wäpling heter jag, går tredje året på maskinteknik och sitter som verkmästare i XP. Jag kommer från den vidsträckta västgötaschlätta strax utanför Falköping.
När jag inte kör hoj eller kupar potäter, förvandlar jag dumma idéer till verklighet i verkstan`s gemytliga skärvätskedimma. Att omvandla metall till spånor ligger mig varmt om hjärtat men det är heller inte ovanligt att man hamnar i svetsbåsets skarpa sken för att bättra på brännan lite.
Som verkmästare ansvarar man för att hålla metallverkstaden i toppskick. Är det några verktyg som behöver köpas in eller bytas ut hör du av dig till verkmästaren. Detsamma gäller materialinköp. Behöver du hjälp med något projekt är jag inte heller så svårövertalad.

Magnus ”Fudd” Berghel, Timmerman

Hej det är jag som är Fudd, kan även komma att kallas Magnus. Jag är Timmerman i XP och går de tredje året på maskin. Jag är från dansbandens och raggarbilarnas metropol Nysäter. På fritiden letar jag djur i skogen samt mekar med gamla bilar(helst brittiska).

Som Timmerman har jag ansvar för träverkstaden. Så är du osäker på om de är fulfuru eller mahogny, vinkelslip eller fogsvans är de bara att höra av sig.

Humör? Som en solstråle

Favoritverktyg? Kofot

Utbildning eller hockey? Lägger om schemat.

Felix ”Poly” Christensson, PR- & IT-ansvarig

Tjena! Jag är Poly alternativt Felix beroende på vem man frågar. Jag sitter som sPRIT (sociala medier, PR och IT) i XP. Jag går mitt 3:e år på maskin. Jag är från originellt ifrån Trollhättan men har spenderat flertal år i Afrika under ungdomens dagar.

Som sPRIT ansvarar jag för att skapa innehåll till våra sociala medier samt göra posts. Jag underhåller även XPs egna IT-system.

Varför svarade du inte när jag ringde? Telefonen är trasig

Favorit dricka? Hatar julmust

Framvagn eller bakvagn ? Oklart läste inte annonsen

Alexander ”Charizzma” Johansson, 3D-/Laserman

Gustav ”Rana” Hässel, Spons-ansvarig

Wroom wroom skrrrt tjo det är jag som är RANA eller Gustav som det stog i mitt körkort. Jag är sponsansvarig i XP och går tredje året på maskin. Jag är från skövdes egen gräddhylla Billingen. När jag inte åker hojj brukar jag meka med min hojj eller köra goda grejjer i min airfryer

Som sponsansvarig så har jag hand om alla företagskontakter som XP har. Det kan vara allt från sponsoravtal till att fixa studiebesök på olika intressanta företag i Sverige.

Scones eller spons? Scones

Blåbärsfil eller yoghurt? Bågfil

UTSLAGSFRÅGA
Hur många bultar finns det i Ölandsbron?

7 599 703,5 st (om man räknar med rost)

Sa jag att jag hade airfryer förresten?

W.S.T.S

Oskar ”Milton” Ekman, Projekt- och medlemsansvarig

Tja! Det är jag som är Milton, eller Oskar om du frågar min mamma. Jag är Projekt- och Medlemsansvarig i XP och går andra året på maskin. Jag är från Trollhättan och har en gammal Saab 900 som jag förfinar på fritiden. Utöver bilintresset tycker jag det är kul att bygga allt från möbler till kretskort.

Som Projekt- och Medlemsansvarig så har jag den främsta kontakten med våra medlemmar och ser över diverse projekt som vi får in. Eftersom min post är ny för i år är väl jag lite som ett pilotprojekt. Men tanken är att jag även skall dra i våra diverse workshops som tillexempel silversmidet eller tomteverkstaden.

Favoritlösnummer? Drift-Triken

Favoritverktyg? TiG-svetsen

Fredagsmek eller fredagsmys? Är inte det samma sak?