Slicer inställningar


Våra 3D-skrivare är uppgraderade och optimerade för snabba utskrifter. Därför blir utskrifterna oftast bäst om du slicear med vår dator som står placerad mellan laserskäraren och 3D-skrivarna i kurslabbet. Den datorn har de allra senaste slicer inställningarna.

Prusaslicer

Prusaslicer används till alla våra skrivare förutom Makerbot Replicator 2. Denna slicer är lättanvänd och har många funktioner för optimala utskrifter.

Om du vill använda Prusaslicer på din egna dator så kan du använda Prusaslicers standardinställningar för Prusa MK3s, Prusa MK4 och CR10 S5. Viktigt är att välja rätt storlek på munstycke (det står tydligt märkt på skrivarna).

För att smidigast skriva ut så använder du vår dator som vi ständigt uppdaterar slicer inställningarna på. Vår dator har några inställningsprofiler märkta med SuperSpeed som ger maximal utskriftshastighet (dock mycket större chans att utskriften misslyckas så bevaka 3D-skrivaren ofta). Tänk på att inte modifiera/spara över dessa profiler då det förstör för nästa person som vill skriva ut. Skapa istället egna profiler och spara dem i någon personlig mapp <3.

Simplify3D

Simplify3D används enbart till Makerbot Replicator 2 då denna skrivare kräver filformatet x3g istället för det vanligare gcode som Prusaslicer ger. Simplify3D är lite mindre användarvänligt men har likt prusaslicer många användbara funktioner. Vår dator har en standardinställning som ger bra utskrifter på Makerbot Replicator 2.