THE EXPERIMENTAL WORKSHOP’S BOARD


The XP handlebar is the experimental Workshop Board responsible for administering the association’s equipment, maintaining good relations with Chalmers staff and the association’s behalf, educating members and taking care of the daily operations.

Katarina “Tiki” Arvidsson, Ordförande

Tja! Mitt namn är Katarina och jag pluggar andra året på maskin. Som värmlänning, avdankad danstränare och blöjraggare (med min s60) banade det väg för att sitta som ordförande i XP.

Ordförandens roll är att leda styrelsen, vara sammankallande till möten och ha huvudansvaret för styrelsens arbete. Detta sker framförallt genom att planera och hålla möten, gå på möten och ha koll på planeringen och eventuella deadlines. Rollen som ordförande är ganska flexibel och hjälper ofta de övriga posterna med deras uppgifter. Som ordförande sköter man kontakten mellan XP och de övriga föreningarna på maskin.

Coilovers eller sänkfjädrar? böttad >>>>

Bil eller motorcykel? mc…!

Toto Wolff eller Christian Horner? Günther Steiner snälla nån

Läser 2:a året Maskinteknik, Civilingenjör

Joel “Gisserwisser” Hjalmarsson, Vice ordförande/Kassör

Mitt namn är Joel Hjalmarson eller “Gisserwisser” som jag är mer känd som i XP. Jag kommer från ett litet ställe mitt i de småländska skogarna som heter Skillingaryd och läser just nu mitt tredje år på maskinteknik. Utöver att hjälpa till med XP vanliga verksamhet har jag som kassören i XP ansvar för att hålla koll på föreningens ekonomi. Jag sökte till XP för att jag saknade möjligheten att skapa egna grejer i en verkstad. Men utöver att lära sig allt som går att veta om verkstaden och hur man tar hand om den får man även vara med om massa skoj så som att köra lösnummer.

Kassören är, tillsammans med ordförande, ekonomiskt ansvariga för föreningen men det är kassörens uppgift att göra en budget för sitt verksamhetsår innan man går på, bokföra i Visma och försöka hålla alla andra poster i schack när dem vill spendera alldeles för mycket pengar. Men trots att ekonomi kan kännas läskigt ibland så lär man sig snabbt hur allt fungerar och då går det lätt som en plätt. Man behöver verkligen inte heller ha tidigare erfarenhet av ekonomi för att sitta som kassör, det hade inte jag när jag sökte i alla fall och det har gått bra.

Snabbstål eller snabba cash? Snabbstål!
Favorit lösnummer? Enkelt! Drift triken!
Favoritdrink? Skärvätska?

Läser 3:e året Maskinteknik, Civilingenjör

Daniel “Ǣgg” Andersson, Utbildningsansvarig

Daniel eller ǢGG heter jag och är sitter som Utbildningsansvarig i XP. Efter 3 år på maskin läser jag nu första året på masterprogrammet Production Engineering. På fritiden, när jag inte är i verkstaden, spelar jag antingen piano eller dator.

Som utbildningsansvarig har man det högsta ansvaret över XP:s samtliga verkstadskurser. Man är inte ensamt ansvarig för att hålla utbildningar men vissa saker måste alltid finnas redo för de som ska utbilda. Utbildningsmaterial ska finnas utskrivet, några hårda men rättvisa emeritus ska finnas på plats vid uppkörning och teoriprov ska delas ut och rättas. Utbildningsansvarig har även uppgiften att hålla kontakten med verkstadspersonalen angående säkerhetskurser och access till verkstaden.

Favoritlösnummer? Skottkärran

Favoritverktyg? Såg, ju större desto bättre

Fredagsmek eller fredagsmys? Varför inte båda, samtidigt

Läser 4:e året Production engenering, Civilingenjör

Kirill “Timeout” Durkin, Verkmästare

Kirill ”Timeout” Durkin, Verkmästare
En gång i tiden, på Östersjöns Syd-Östra kust, ett år efter millenniumskiftet och 17 dagar
innan midsommar så föddes det en lil pöjk Verk i ätten av skeppsbyggaringenjörer. Livets
greniga väg tog han rakt in i XPs famn, med en liten fotografiomväg.
Han vårdar verkstaden som sitt eget hem och försvarar den från den fruktansvärda
insektsnyckelätande monster dag som natt. Utöver det så fotar han en del och tränar för att
en dag dräpa monsterfan.
Läser 3:e året Maskinteknik

Tre snabba:
Favoritlösnummer: Toan (med fungerande broms)
Favoritfix: Silvertejp och mycket vilja
Ögonlaser eller ögonmått? Ögonmått på +-2 cm

Läser 3:e året på Maskinteknik, Högskoleingenjör

Peter “Billy” Hemå, Timmerman

Jag heter Petter ”Billy” och kommer från de djupa skogarna i Norrland, Jämtland. Jag går tredje året på Maskin och sitter i år som timmerman. På fritiden gillar jag att spela piano, bygga saker och träna.

Som timmerman har man ansvar över vår fina träverkstad. Det innebär allt från att hålla koll på verktyg och medlemsprojekt till att köpa in trä och annat förbrukningsmaterial. I träverkstaden tillverkas mycket och där kan man verkligen utnyttja sin kreativitet. Det går att göra både småsaker som snideri till stora saker som möbler. Kanske kan det vara något som passar till nya bostaden.

Dessutom har man också tid att hjälpa till med mycket annat, vilket är väldigt lärorikt.

Favoritlösnummer? Paraflaxen

Favoritverktyg? Leatherman

Fredagsmek eller fredagsmys? Att meka är mysigt

Läser 3:a året Maskinteknik, Civilingenjör

Karl “Bertha” Steen, Kompos-IT-ansvarig

Hej mitt namn är Karl och jag sitter som Kompos-IT.

Som IT-ansvarig sköter man inte helt oväntat IT ärenden på XP. (Det innebär att sköta kontakten med chalmers IT support och tidigare IT-ansvariga)

Arbetar med att försöka starta upp XPs härdplast-, komposit- och epoxy-verksamhet i Kompositlabben utanför Kurslabbet. Undersöker olika utbildningsmöjligheter och materiel.

Lukten av bränd hårddisk eller förbränning:
förbränning

Kolfiber eller glasfiber:
Bananfiber

Diesel eller bensin:
Oljeblandad diesel

Läser 2:e året på Maskinteknik, Civilingenjör

Axel “Chino” Feldt, 3D-/Laserman

Mitt namn är Axel ”Chino” Feldt och jag kommer från Vadstena, Östergötland. Jag går tvåan på Maskin och sitter som 3D- och laseransvarig.

Som 3D- och laseransvarig har man ansvar över att våra 3D-printers och laserskäraren i kurslabbet är i bra och fungerande skick. Det innebär allt från att serva maskinerna, köpa in reservdelar och material, till att anordna 3D- och laserkurser, samt att hjälpa medlemmar med projekt.

Dessutom har man periodvis mycket tid med annat så då kan man hjälpa till med massa olika saker vilket är väldigt lärorikt. Både laserskäraren och 3D-skrivarna är lätta att lära sig använda och det går fort att t.ex. skriva ut en krok till lägenheten eller kanske gravera en fin skylt.

Känner du dig intresserad av 3D-skrivare och laserskärare, då kan denna post vara för dig. Var inte oroad, du kommer fortfarande ha tid till mycket annat som att lära dig mer nere i verkstaden, meka lösnummer och hålla i utbildningar.

Favoritlösnummer? Gokarten
Favoritverktyg? Sandpapper
Fredagsmek eller fredagsmys? Fredagsmek såklart!

Läser 2:a året Maskinteknik, Civilingenjör

William “Shaggy” Svensson, Spons-ansvarig

Jag sitter som sponsoransvarig i XP. Som sponsoransvarig är man den som har kontakt med våra sponsorer och även försöker hitta nya sponsorer. Det handlar främst om att fixa nya verktyg till verkstaden genom att skicka mejl till olika företag.

BMW eller Volvo? Så länge då är framhjulsdrivet.

Schlätta eller Hedekas? Skära

Bästa på donken? Chicken burger salsa

Läser 2:e året på Maskinteknik, Civilingenjör

Emelie “Revben” Gillerstedt, PR-ansvarig

Mitt namn i XP är ”Revben”, annars går Emelie också bra. Kitesurfing, snowboard, klättrning är kanske inte dem intresserna som leder raka vägen till XP men lösnummerna fångade mitt intresse samt möjligheten att utforska den praktiska sidan av maskinteknik. Jag går tredje året på maskin och sitter nu som PR-ansvarig i XP.

Som PR-ansvarig har man som primär uppgift att se till att våra informationskanaler är uppdaterade. Detta kan vara att uppdatera Instagram med nya bilder på byggen och sponsorer, samt gå ut med information till eXPerimentverkstaden och XP members på Facebook.

Favoritlösnummer? Pocketbiken

Skärvätska? Smaskens

TIG eller MIG? TIG

Läser 3:a året på Maskinteknik, Civilingenjör